Rýchle prevedenie!

Doručené priamo na adresu príjemcu

Každý darček je personalizovaný fotkou alebo textom

Rýchle prevedenie!

Super rýchla preprava! Väčšina darčekov objednaných pred 16:00 je odoslaná v ten istý deň!

Doručené priamo na adresu príjemcu

Všetky darčeky s fotkou a textom. Naše výrobky sú jedinečné, práve preto, že si ich navrhol práve ty. Perfektné darčeky na všetky príležitosti, dokonca aj ako maličkosť, napr. keď chceš poďakovať alebo ti niekto chýba.

Každý darček je personalizovaný fotkou alebo textom

Urob dojem na svojich blízkych jedinečným darčekom, aj keď ho nemôžeš dať osobne. Poteš svoju rodinu, priateľov a známych osobným darčekom doručeným na tebou vybranú adresu alebo dokonca priamo do poštovej schránky bez nutnosti vyzdvihnutia.

Vianoce sú už za dverami. Dva týždne voľna s celou rodinou. Je samozrejme úžasné zababušiť sa do deky na gauči, ale vitamín D je tiež veľmi dôležitý! Prinášame Vám Sedem tipov na vychádzky počas vianoc.

1. Do divočiny

Počas vianočných sviatkov môže byť na mnohých miestach rušno, pretože takmer všetci dovolenkujú. Našťastie sa v prírode vždy nájde miesto na vianočný výlet. Nájdite krásny les, horskú oblasť alebo pobrežie a preskúmajte oblasť aktívnym spôsobom. Napríklad prechádzka alebo jazda na bicykli je skvelá zábava. Menej zrejmé, ale rovnako zábavné: preskúmajte oblasť na skútri. Alebo je možno taká zima, že sa dá korčuľovať. Preskúmate tak nielen životné prostredie, ale ste aj zdraví. Potom si tú horúcu čokoládu naozaj zaslúžite, len čo sa znova zvalíte na pohovku s dekou!

2. Navštívte vianočný trh

Ak sa chcete úplne dostať do zimnej atmosféry, navštívte vianočný trh. A pekné na tom je, že vianočné trhy majú všetky tvary a veľkosti. Takže sa tam nájde niečo naozaj pre každého. Väčšina trhov v podstate pozostáva zo stánkov s (ručne vyrobenými) vianočnými výrobkami. Okrem toho sú na trhu stánky s občerstvením, stánky s hudbou a zvyčajne aj miesta, kde si užijete zimné či tradičné aktivity. Každý trh sa zameriava na niečo iné. V belgických Antverpách sa môžete korčuľovať na klzisku s rozlohou 1200 m2. A vo francúzskom meste Reims je nastúpených veľa šampanských, takže môžete ochutnať rôzne druhy bubliniek. Každý rok v talianskom meste Gubbio nájdete najväčší vianočný stromček na svete. Horu susediacu s mestom zdobia svetlá v tvare vianočného stromčeka vysokého vyše 650 metrov.

3. Uvoľnite to zviera v sebe

Možno vás neláka výlet do zoologickej záhrady v zime, no práve teraz je na to z rôznych dôvodov ideálny čas. Napríklad vo väčšine zoologických záhrad je v zime oveľa pokojnejšie a vy máte viac priestoru a času na to, aby ste spolu s rodinou detailne spoznali rôzne zvieratá. Je zvláštne vidieť a dozvedieť sa o správaní zvierat v zime. Niektoré zvieratá dokonca hibernujú. Niektoré zoologické záhrady sú tiež kompletne vyzdobené a zahalené v zimnej atmosfére, super útulné na prechádzku a ponorenie sa do zimného kúzla. Najmä v tme sú svetlá veľmi atmosférické. Tip: vopred si overte, či sú v zoo otvorené stravovacie zariadenia. Niektoré reštaurácie sú v zime zatvorené. Potom si prineste vlastný zimný piknik s termoskou s teplými nápojmi. Aké pekné je mať piknik s výhľadom na zvieratá?

4. Hrajte mimo hry

Samozrejme, môžete donekonečna hrať vianočné hry pod stromčekom alebo sa zahrať Človeče Nehnevaj Sa, ale môžete si ísť zahrať hru aj von. Týmto spôsobom zabijete dve muchy jednou ranou: deti môžu stratiť energiu a vy môžete spolu robiť niečo zábavné. Aké hry sú vhodné na hranie vonku? Existuje mnoho vonkajších variantov klasických hier. Existujú napríklad veľké šachy a draftové hry, s ktorými môžete súťažiť vonku. Bojíte sa prechladnutia? Potom si radšej vyberte aktívnejšiu hru, napríklad švédsku hru kubb. Počas tejto zábavnej skupinovej hry sa pokúsite eliminovať druhý tím prevrhnutím drevených stĺpov. A ak nemáte po ruke vôbec žiadne atribúty, tiež žiadny problém. Potom si vyberte klasiku, ako napríklad schovávačku alebo naháňačku. Ak máte čas, je tiež veľmi pekný nápad pripraviť hľadanie pokladu. Ale bez ohľadu na to, akú vonkajšiu hru si vyberiete, vaše deti vám už nebudú pomáhať potom, ako sa vonku vyšantia.

5. Rozjasnite svoj deň

Dni môžu byť kratšie a tmavšie, no aj tak si dokážete užiť veľa svetiel. Práve preto sa na mnohých miestach práve teraz organizujú festivaly svetla. Počas týchto podujatí si môžete prezrieť skutočné svetelné umelecké diela. To, ako je to navrhnuté, je na každom mieste iné. Čo je všade rovnaké: hlavnú úlohu hrá farebné svetlo. Napríklad v Amsterdame sa plavíte cez kanály a obdivujete viac ako dvadsať svetelných umeleckých diel rôznych umelcov. V Londýne objavíte pri prechádzke magický a interaktívny 3D svetelný svet. Počas Lux v Helsinkách umelci premieňajú známe miesta a budovy na mestské umelecké diela.

6. Ice Ice Baby!

Je úžasné, čo dokážu ľadoví umelci vyrobiť z ľadu. Počas festivalu ľadových sôch môžete obdivovať tie najzvláštnejšie umelecké diela. Dobrá správa: v tomto ročnom období sa v Európe koná veľa takýchto festivalov. Umelci vyrábajú ľadové sochy tak, že ich pomocou nástrojov tvoria z pevného bloku ľadu. Nastáva ručné hobľovanie, sekanie a ostrenie, až kým nevzniknú najkrajšie umelecké diela. Najväčší festival ľadových sôch v Európe môžete vidieť v Zwolle. Nájdete tu 275 000 kilogramov ľadových umeleckých diel vysokých až šesť metrov. V poľskej Poznani sa stará tržnica v polovici decembra mení na skutočnú záhradu ľadových sôch. Počas festivalu sa konajú aj pôsobivé súťaže, v rámci ktorých majú umelci jeden deň na to, aby vytvorili najkrajší obraz z bloku ľadu.

7. Choďte sa pozrieť na Betlehem

Možno máte doma betlehem pri vianočnom stromčeku. Ale veľmi špeciálne je navštíviť betlehem v životnej veľkosti. Túto tradíciu možno nájsť na mnohých miestach po celom svete. Niekedy je Ježišovo narodenie znovu stvárnené skutočnými hercami, vrátane zvierat. Skvelá zábava je ísť s deťmi a rozprávať im vianočný príbeh. Jedným z najznámejších betlehemov je ten v Ríme neďaleko Baziliky svätého Petra na Námestí sv. Petra. Tento betlehem existuje už od roku 1982. Na vianočnom trhu v holandskom Soeste nájdete skutočný živý betlehem. Nájdete tu nielen tradičného somára a vola, ale aj králiky, sliepky a kurčatá. Deti môžu tieto zvieratká hladkať a maznať sa s nimi do sýtosti. V Taliansku sú ľudia do betlehemov zbláznení. V sicílskej dedinke Custonaci máte dokonca živý betlehem v jaskyni, kde hrá najmenej 160 hercov. Rozprávajú nielen biblický príbeh, ale ukazujú aj staré remeslá a zvyky.

Hľadáte dokonalého sprievodcu vianočnými darčekmi? Pozrite si naše najlepšie vianočné darčeky

Mega Milka

Mega Milka

Hrnček - Biely

Hrnček - Biely

Plyšový ruksak

Plyšový ruksak

Blog

Blog