Rýchle prevedenie!

Doručené priamo na adresu príjemcu

Každý darček je personalizovaný fotkou alebo textom

Rýchle prevedenie!

Super rýchla preprava! Väčšina darčekov objednaných pred 16:00 je odoslaná v ten istý deň!

Doručené priamo na adresu príjemcu

Všetky darčeky s fotkou a textom. Naše výrobky sú jedinečné, práve preto, že si ich navrhol práve ty. Perfektné darčeky na všetky príležitosti, dokonca aj ako maličkosť, napr. keď chceš poďakovať alebo ti niekto chýba.

Každý darček je personalizovaný fotkou alebo textom

Urob dojem na svojich blízkych jedinečným darčekom, aj keď ho nemôžeš dať osobne. Poteš svoju rodinu, priateľov a známych osobným darčekom doručeným na tebou vybranú adresu alebo dokonca priamo do poštovej schránky bez nutnosti vyzdvihnutia.

Všetci chceme počas Vianoc vykúzliť na stole niečo pekné. Ale bohužiaľ Vianoce dokážu byť aj rušné a niekedy aj stresujúce obdobie. Máte jednoducho málo času? Nebojte sa, šéfkuchár YourSurprise Leopoldo Castillo si pre vás pripravil štyri jednoduché vianočné recepty. S týmito štyrmi jedlami máte za chvíľu na stole kompletnú a tiež veľmi slávnostnú vianočnú večeru!

Behajte, lietajte a skáčte

Všetci to poznáme: radi sa ukazujeme a chceme zapôsobiť vianočnou večerou. A samozrejme chceme, aby si ju každý užil čo najviac. Je to ale poriadna dilema, pretože zároveň vareniu chceme venovať čo najmenej času. V ideálnom svete by sme možno chceli stráviť dni v kuchyni prípravou dokonalej vianočnej večere, no realita je iná. Beháme z obchodu do obchodu na nákupy, zdobíme dom od hlavy po päty, kĺžeme od vianočného nápoja k vianočnému nápoju a medzitým sa snažíme venovať aj deťom pozornosť a čas. A potom tiež musíme zapojiť všetky sily v kuchyni? Úprimne povedané, nedá sa to. Rozumieme! Preto sme požiadali domáceho šéfkuchára YourSurprise, aby zostavil vianočnú večeru pozostávajúcu z jednoduchých vianočných receptov. Štyri jedlá spolu tvoria kompletnú večeru. Takto nájdete dokonalú rovnováhu medzi časom, ktorý do toho vložíte, a kulinárskou večerou, ktorú z nej dostanete. Veľa šťastia a užite si jedlo!

Predpokladáme, že budete jesť vo veľkej skupine, preto sú recepty pre desať ľudí. Ak sa chystáte na večeru s menšou skupinou, môžete si množstvá samozrejme prispôsobiť sami.

Predjedlo: tatarák z lososa (10 osôb)

Prečo jednoduchý vianočný recept?

Tento recept je jednoduchý na prípravu a nezaberie veľa času. O tridsať minút bude na stole! Navyše má vysokú slávnostnú hodnotu, pretože sa dá veľmi pekne podávať a chutí výborne.

Potrebujete:

  • 450 gramov surového lososa, bez kostí a kože
  • 1 šalotka
  • 1 avokádo
  • 2 čajové lyžičky kapary
  • 2 čajové lyžičky olivového oleja
  • 2 čajové lyžičky čerstvej pažítky
  • 2 čajové lyžičky limetkovej šťavy
  • 2 lyžičky horčice
  • štipka soli

Postup:

  1. Lososa rozrežeme pozdĺžne na osem kusov. Tieto kusy opäť nakrájajte na osem kusov na šírku. Kusy, ktoré teraz zostali, opäť nakrájajte na osminy. Mali by vám zostať malé štvorčeky lososa. Vložte lososa do misky.
  2. Avokádo nakrájajte na malé kúsky tak, aby mali kúsky rovnakú veľkosť ako kocky lososa. Šalotku, pažítku a kapary tiež nakrájame nadrobno a všetko spolu v miske zmiešame.
  3. Pridajte olivový olej, limetkovú šťavu, horčicu a soľ a všetko zľahka premiešajte. Uchovávajte v chladničke, kým nebudete pripravení podávať.
  4. Keď ste pripravení podávať jedlo, máte niekoľko možností. Tatarák si môžete dať na stôl v peknej miske ako občerstvenie s tortilla chipsami. Prekvapivý zvrat na tieto Vianoce! Alebo sa rozhodnite pre tradičný spôsob na tanieri. Potom je fajn podávať s toastom, alebo uhorkou ako nízkosacharidovú alternatívu. Ozdobte plátkom limetky a čerstvou pažítkou a máte hotovo!

Hlavné jedlo: Vianočná šunka s javorovým sirupom (10 osôb)

Prečo jednoduchý vianočný recept?

Znie to komplikovane, pripraviť šunku, ale je to oveľa jednoduchšie, ako si myslíte! A iní si tiež myslia, že je to zložité, takže s týmto slávnostným jedlom určite zabodujete. Chvíľu to síce trvá, ale ideálne je, že vianočnú šunku môžete urobiť aj dva dni vopred. Prácu si tak rozložíte a na samotný deň máte voľné ruky. A keď šunku pripravíte, môžete popri nej robiť ďalšiu (vianočnú) robotu. Na prípravu tohto receptu nepotrebujete svoju plnú pozornosť.

Potrebujete:

  • 5 kilová šunka s kosťou
  • 1 tyčinka škorice
  • 1 čajová lyžička korenia
  • 1 čajová lyžička koriandrových semienok
  • 2 bobkové listy
  • 25 klinčekov

Na polevu:

  • 200 ml javorového sirupu
  • 2 lyžice horčice
  • 2 polievkové lyžice worcesterskej omáčky
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky

Postup:

  1. Vložte šunku do veľkého hrnca a pridajte studenú vodu tak, aby bola šunka takmer úplne ponorená. Pridajte bylinky a bobkový list. Vodu priveďte do varu. Keď voda vrie, znížte teplotu. Necháme dusiť asi 1 hodinu a 50 minút. Keď sa voda odparí, prilejeme opäť vriacu vodu. Ak sa na vode objaví pena, odstráňte ju.
  2. Tekutinu na varenie opatrne vylejte. Ak chcete, môžete ju odložiť a neskôr použiť ako základ polievky. Rúru nastavíte na 190 stupňov (170 pre teplovzdušnú rúru alebo stupeň 5 pre plynovú rúru). Počas rozohrievania rúry necháme šunku chvíľu vychladnúť. Vložte šunku do veľkého pekáča. Odrežte kôru tak, aby zostala rovnomerná vrstva tuku. V tuku vytvorte zárezy krížovým rezom. Rozložte klinčeky na šunku a vložte ich do mäsa. Teraz môžete šunku dokončiť, ako je popísané v ďalšom kroku, ale môžete ju tiež uchovávať v chladničke až dva dni.
  3. Suroviny na omáčku zmiešame v miske. Polovicou zalejeme šunku a dáme piecť do rúry na 15 minút. Teraz vyberte šunku z rúry a nalejte zvyšok omáčky na šunku. Šunka sa vráti do rúry na 35 minút. Medzitým mäso trikrát alebo štyrikrát vyberte, aby ste šunku opäť zaliali tekutinou na varenie a omáčkou, aby sa dobre vsiakla do mäsa. Mäso pomedzi to aj otočíte, aby sa prepieklo rovnomerne. Keď je šunka hotová, pred krájaním ju nechajte ešte aspoň 15 minút odpočívať. Šunku môžete zjesť ihneď, čo sa však môže hodiť aj počas rušných sviatkov: dá sa aj dva dni uchovávať v chladničke a potom podávať studená. To je takisto veľmi chutné!

Príloha: Opekané zemiaky s chrumkavou slaninou (10 osôb)

Prečo jednoduchý vianočný recept?

Toto je jednoduchý vianočný recept, pretože na to, aby bolo jedlo na stole, je potrebných len niekoľko jednoduchých krokov. Zemiaky uvaríte a potom idú do rúry a vy máte voľné ruky. Za relatívne krátky čas a s malým úsilím ste na stole vykúzlili slávnostnú prílohu.

Potrebujete:

  • 1,5 kila zemiakov
  • 200 gramov slaniny nakrájanej na plátky
  • 3 lyžice olivového oleja
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • 150 gramov parmezánu
  • 70 gramov jemne nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

  1. Rúru predohrejte na 220 stupňov s roštom na najnižšom stupni.
  2. Zemiaky dobre umyte a nakrájajte na štvrtiny. Vložte ich do hrnca s vodou a priveďte do varu. Pridajte malú lyžičku soli a varte 12-15 minút, alebo dokým sa nebudú dať prerezať nožom. Zemiaky neprevárajte, nemali by sa drobiť. Scedíme ich a odložíme bokom.
  3. Kým sa zemiaky varia, nakrájame plátky slaniny pozdĺžne na pásiky. Potom tieto kúsky opäť krájate na šírku, kým vám nezostanú kúsky veľké asi 1,5 centimetra. Pečte slaninu, kým nie je chrumkavá. Slaninu dáme na kuchynský papier odkvapkať.
  4. Na pekáč pridajte olivový olej a slaninu. Zemiaky vložte do pekáča vnútornou stranou nadol. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Pečte zemiaky v rúre, kým nie sú chrumkavé, asi 35-40 minút.
  5. Zemiaky vyberte z rúry a podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou a parmezánom.

Dezert: Tiramisu s twistom (10 osôb)

Prečo jednoduchý vianočný recept?

Samozrejme môžete pokračovať v štiepaní vajec a šľahaní vaječných bielkov pre dokonalé tiramisu. To je pekné, ak sa to podarí, ale ak sa to nepodarí, stratíte veľa času. Čo môžete tiež urobiť, je trochu si recept upraviť. V tomto recepte na tiramisu pridáte ľahkú šľahačku, takže nemusíte použiť žiadne bielka. Oveľa rýchlejšie a úspech zaručený. A je veľká šanca, že si to vaši hostia ani nevšimnú.

Potrebujete:

  • 4 šálky espressa
  • 2 čajové lyžičky práškového cukru
  • 50 ml amaretta alebo akéhokoľvek iného likéru, ktorý máte radi
  • 1 Panettone, toto je taliansky vianočný chlieb. Ak to nie je k dispozícii, pridajte ladyfingers (sladké piškóty).
  • 1 vanilkový struk, rozpolený a vyškrabané semienka
  • 150 gramov práškového cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie, po vybratí metly alebo mixéra z misy šľahajte, kým sa nevytvoria malé kôpky.
  • Kakaový prášok
  • Horká čokoláda, strúhaná na ozdobu

Postup:

  1. Zmiešajte kávu, 2 lyžičky práškového cukru a amaretto vo veľkej mise. Panettone nakrájajte na 1 cm široké plátky a pridajte ku kávovej zmesi. Nechajte ho poriadne nasiaknuť.
  2. V inej miske zmiešame vanilkové semienka, mascarpone a práškový cukor. Pridajte šľahačku a jemne premiešavajte.
  3. Vložte polovicu panettone do veľkej misy. Na vrch poukladáme polovicu mascarpone zmesi. Potom nasleduje ďalšia vrstva panettone a vrstva mascarpone.
  4. Dokončite vrstvou kakaového prášku a vložte do chladničky asi na dve hodiny stuhnúť. Pred podávaním pridajte ďalšiu vrstvu čokoládových hoblín. Uži si večeru!

Stále hľadáte krásne doplnky do kuchyne alebo na prestieranie vianočného stola? Nasledujúce položky určite nesmú chýbať počas vašej vianočnej večere!

Chladič na víno

Chladič na víno

Karafa

Karafa

Olivový olej

Olivový olej

Blog

Blog