Rýchle prevedenie!

Doručené priamo na adresu príjemcu

Každý darček je personalizovaný fotkou alebo textom

Rýchle prevedenie!

Super rýchla preprava! Väčšina darčekov objednaných pred 16:00 je odoslaná v ten istý deň!

Doručené priamo na adresu príjemcu

Všetky darčeky s fotkou a textom. Naše výrobky sú jedinečné, práve preto, že si ich navrhol práve ty. Perfektné darčeky na všetky príležitosti, dokonca aj ako maličkosť, napr. keď chceš poďakovať alebo ti niekto chýba.

Každý darček je personalizovaný fotkou alebo textom

Urob dojem na svojich blízkych jedinečným darčekom, aj keď ho nemôžeš dať osobne. Poteš svoju rodinu, priateľov a známych osobným darčekom doručeným na tebou vybranú adresu alebo dokonca priamo do poštovej schránky bez nutnosti vyzdvihnutia.

Deň matiek je špeciálnym dňom, ktorý vyzdvihuje matky na celom svete. Či už hľadáte informácie o tom, kedy je Deň matiek, alebo hľadáte, čo robiť či kúpiť, v tomto blogu sa dočítate všetko, čo potrebujete vedieť o Dni matiek!

Hľadáte darček na Deň matiek? Potom vám pomôžeme na ceste s našimi naj inšpiratívne darčeky ku dňu matiek.

Deň matiek sa zvyčajne oslavuje druhú májovú nedeľu, ale dátum sa môže v jednotlivých krajinách líšiť. Na celom svete sa v tento výnimočný deň vzdáva úcta matkám. Robíme to napríklad tak, že matkám dávame darčeky a pohľadnice, aby sme im vyjadrili vďaku za všetko, čo pre nás urobili.

Na aký dátum pripadá Deň matiek na Slovensku?

Deň matiek sa každoročne oslavuje druhú májovú nedeľu, preto si poznačte do kalendára Deň matiek v roku 2024, ktorý pripadá na nedeľu 12. mája! Preukázať svojej matke, že si ju vážite a máte ju radi, nemusí byť veľkolepé gesto ani prehnane veľký darček. Napríklad milé pohľadnice s pozorným ručne písaným odkazom a niekoľko spoločne strávených chvíľ sú už jednoduché nápady, ktoré vašu matku určite potešia. Aj prekvapenie v podobe raňajok do postele sa skutočne vždy ocení. Tak či onak, Deň matiek je príležitosťou pripomenúť svojej matke, ako veľa pre vás znamená.

Špeciálne pre vás sme uviedli aj termíny nadchádzajúcich Dní matiek.

  1. mája 2024

  2. mája 2025

  3. mája 2026

  4. mája 2027

  5. mája 2028

  6. mája 2029

  7. mája 2030

  8. mája 2031

  9. mája 2032

  10. mája 2033

Drevená pohľadnica - Deň matiek

Drevená pohľadnica - Deň matiek

Čokoládové bonbóny

Čokoládové bonbóny

Drevený stojan na sušené kvety

Drevený stojan na sušené kvety

Darčeková krabička so semienkami divokých kvetov

Darčeková krabička so semienkami divokých kvetov

Pôvod Dňa matiek

Oslava Dňa matiek je skvelým spôsobom, ako dať svojej matke najavo, čo pre vás znamená, ale viete, ako tento sviatok vznikol?

Deň matiek je jedným z najslávnejších dní v našich kalendároch. Deň matiek je dňom, kedy si uctievame materstvo a oslavujeme puto medzi matkami a ich deťmi. Môže sa zdať, že tento deň začal komercia, ale pôvod Dňa matiek siaha dokonca až do starovekých gréckych a rímskych civilizácií, v ktorých sa uctievali bohyne matiek. Uctievali Rheu, ktorá bola matkou bohov.

Ako sa kresťanstvo šírilo po Európe, tieto slávnosti sa zmenili na náboženské oslavy na počesť Panny Márie ako "Matky Božej".

V 70. rokoch 19. storočia sa istá Anna Jarvisová zasadzovala za zavedenie oficiálneho sviatku na počesť všetkých matiek, k čomu ju inšpirovala jej vlastná matka. Jarvisovej práca bola úspešná a deň na počesť matiek bol zavedený do programu vo viacerých krajinách sveta. Stal sa z neho Deň matiek.

Oficiálnym sviatkom v Spojených štátoch sa stal v roku 1914, keď prezident Woodrow Wilson podpísal zákon, ktorým ho vyhlásil za každoročnú udalosť. Odvtedy sa stal dňom, ktorý sa oslavuje na celom svete, hoci mnohé krajiny majú svoje vlastné jedinečné tradície - vrátane osláv v rôznych dňoch roka. Či už pošleme kvety, alebo si vyhradíme čas na to, aby sme ho strávili so svojimi matkami, nech už sa rozhodneme osláviť tento deň akokoľvek; nájdime si chvíľu na uznanie a poďakovanie našim matkám a všetkému, čo robia!

Ako sa oslavuje Deň matiek?

V Holandsku sa Deň matiek oslavuje rôznymi spôsobmi.

Mnohí ľudia sa rozhodnú poslať svojim matkám kvety alebo čokoládu ako sladké gesto vďaky.

Iní prekvapia svoje matky raňajkami do postele, ručnými prácami alebo vlastnoručne vyrobeným prianím. Niektoré rodiny strávia deň spoločne. Chodia na prechádzky, hrajú stolové hry alebo navštívia múzeum či zoologickú záhradu.

Ak žijete ďalej od seba alebo z akéhokoľvek dôvodu nemôžete svoju matku navštíviť, môžete jej tiež zavolať (video) a poslať darček poštou. Týmto spôsobom stále ukážete, že na ňu myslíte. Nech už oslávite Deň matiek akokoľvek, nezabudnite, že vaša matka sa určite bude cítiť mimoriadne milovaná a ocenená!

Je Deň matiek oficiálnym sviatkom?

Deň matiek sa považuje za štátny sviatok na celom svete, ale nie vo všetkých krajinách je oficiálnym štátnym sviatkom. Napríklad v Holandsku a Belgicku sa oslavuje druhú májovú nedeľu a je zákonom uznaný ako oficiálny sviatok. v Holandsku sa táto tradícia začala okolo roku 1925.

Oslavuje sa Deň matiek medzinárodne?

Oslavujú ľudia na celom svete Deň matiek? Odpoveď je áno! V mnohých krajinách sveta si ľudia nájdu čas, aby svoju matku postavili do centra pozornosti a poďakovali jej. V tento výnimočný deň rodiny na celom svete prejavujú lásku a uznanie svojim matkám. Hoci sa zvyky môžu v jednotlivých regiónoch líšiť, Deň matiek zostáva medzinárodne oslavovaným sviatkom.

Je Deň matiek dôležitý?

Pýtate sa: "Je Deň matiek dôležitý?" Potom máme pre vás odpoveď. Rozhodne, matky pre nás robia veľmi veľa, dávajú nám lásku, starostlivosť a podporu. Žiaľ, nie vždy sa im na oplátku dostane dostatočného uznania a ocenenia. Vo všeobecnosti považujeme lásku našich matiek za samozrejmosť. Venovať jeden deň v roku na prejavenie vďaky je to najmenej, čo môžete urobiť na oplátku pre najdôležitejšiu ženu vo vašom živote. V nadchádzajúci Deň matiek si nájdime čas, aby sme ukázali, ako veľmi si vážime všetko, čo pre nás naše matky robia.

Čo je súčasťou Dňa matiek?

Najlepšie na Dni matiek je, že vždy pripadá na nedeľu. Takmer každý môže urobiť niečo špeciálne pre svoju matku. Čo naozaj patrí ku Dňu matiek? To je pre každého iné, ale tu je zoznam toho, čo si vyberá väčšina ľudí:

  • Poslať kvety
  • Dodané čokolády s potlačou fotografií
  • Raňajky do postele
  • Domáce karty
  • Na prechádzke
  • Hranie stolových hier
  • Návšteva múzea, parku alebo zoologickej záhrady

Deň matiek medzi moslimami

Moslimovia na celom svete si uctievajú svoje matky rovnako ako mnohé iné kultúry a tradície. V moslimskej komunite nie je stanovený žiadny konkrétny dátum na uctenie si matiek; namiesto toho sa tento deň oslavuje počas celého roka.

V islamskej tradícii sa matky tešia veľkej úcte a často sa nazývajú "radosťou života".

Hodiny - Deň matiek

Hodiny - Deň matiek

Sviečka ku Dňu matiek

Sviečka ku Dňu matiek

Kľúčenka na Deň matiek

Kľúčenka na Deň matiek

Blog

Blog